flag

Nahkatehtaantie 10, 37830 Akaa

Esitys
ESITYSKALENTERI

Katso esityksen esityspäivät teatterin esityskalenterista

Siirry kalenteriin
LIPPUKAUPPA

Osta tai varaa teatteriliput kotisohvalta

Siirry lippukauppaan
VÄLIAIKATARJOILU

Tutustu Viialan teatterin väliaikatarjoiluun ennakkoon.

Lue lisää
RYHMÄT

Katso ryhmähinnat sekä ryhmien oheispalvelut teatterilla.

Siirry ryhmäsivulle
Näytelmä
img
img

Mark Camoletti LENTÄVÄT MORSIAMET

Viialan teatteri suuntaa katseen pikkujouluaikaan! Luvassa on hulvattomista hulvattomin komedia Lentävät morsiamet! Tämä jos mikä sopii tähän syksyyn ja pikkujouluihin! 

 Lentävät morsiamet on huippuhauska komedia ranskalaisesta poikamiehestä. Bernard tapaa Pariisin asunnossaan vuorotellen kolmea rakastajatarta - kaikki kaunokaiset ovat lentoemäntiä. Järjestely toimii loistavasti, kunnes lentoaikatauluihin tulee yllättäviä muutoksia… 

 Luvassa on turbulenssia ja vauhtia! Nostakaa selkänojat ja kiinnittäkää turvavyöt, sillä luvassa on naurua ja turbulenssia. Tiedossa on todellinen ranskalainen soppa, kun suloinen Air France, räjähtävä Lufthansa ja hunajapupu American Airlines tupsahtavat paikalle yhtäaikaa. Onneksi Bernardin ystävä maalta, Robert, tulee vierailulle.Siitä alkaa tapahtumien ketju, jota tuntuu olevan mahdotonta pysäyttää. Ehkä juuri Robert ja tomera taloudenhoitaja Bertha onnistuvat estämään hätälaskun. 

 Onko edessä katastrofi vai onnistunut pakkolasku?.

 • Esityksen arvioitu kesto n. 2 h (sis. väliaika)
 • Esitys on suunnattu aikuisille, mutta soveltuu myös lapsille
 • Ei voimakkaita ääni- tai valotehosteita
 • Komedia

Tekijät

Näyttämöllä nähdään huikea joukko Viialan teatterin näyttelijötä.

Info

Näytelmästä

Lentävät morsiamet (Boeing-Boeing) sai ensiesityksen Pariisissa 1960 ja siitä tuli palkitun ranskalaisen näytelmäkirjailijan Marc Camolettin (1923–2003) ensimmäinen kansainvälinen läpimurto. Vuonna 1962 nonstop-komedia sai ensi-illan Lontoossa, ja hulvattoman vastaanoton siivittämänä näytelmä pyöri ohjelmistossa seitsemän vuotta saavuttaen huikeat 2000 esityskertaa. 

 Komediasta tuli jopa niin huima menestys, että vuonna 1991 Guinnessin ennätysten kirja nimesi sen maailman kaikkien aikojen esitetyimmäksi ranskalaisnäytelmäksi. 

 Bulevardikomedian toinen maailmanvalloitus alkoi vuonna 2007 - jälleen Lontoosta, jossa sen uusintaensi-ilta oli huikea yleisö- ja arvostelumenestys. Komedia sai kaksi Olivier Award -palkintoehdokkutta. Näytelmästä tuli hitti myös Broadwaylla 2008, jossa esitys voitti kaksi legendaarisinta teatteripalkintoa saaden parhaan uudelleen tehdyn näytelmän Tony- ja Drama Desk -palkinnot. 

 Marc Camoletti kirjoitti uransa aikana yli 40 näytelmää, joita on käännetty lukuisille kielille ja esitetty 60 maassa.

Hyvä tietää

 • Liput

  Peruslippu: 22,00

  Eläkelläiset, opiskelijat, alle 18 v: 19,00

  Lastenlippu (alle 10 v): 14,00

  Teatteriringin jäsenlippu: 11,00

 • Tekijät

  Ohjaus: Arto Mantela

  Puvustus: Tiina Salonen ja Anne Myllymäki

  Lavastus: Hanna Koppanen, Teemu Polakovski, JP Ussa ja työryhmä

  Valot ja äänet: Arto Mantela

Katsojapalautteet esityksestä

Otamme mielellämme vastaan palautetta esityksestämme. Palautetta voit antaa tässä linkissä.

7.11.2021

Kiitos syksyn piristyksestä! Todella hulvaton esitys, nautimme!

Katsojapalaute
Lentävät morsiamet

7.11.2021

Olimme mieheni ja ystäväpariskunnan kanssa katsomassa näytelmää Lentävät morsiamet perjantaina 5.11. Suuri kiitos niin näyttelijöille kuin ohjaajalle sekä Viialan teatterille. Nykyään tehdään harvoin kunnon komedioita, nyt Viialan teatteri onnistui siinä täydellisesti. Myös puvustus ja lavastus tukivat tarinaa oivallisesti. Lavastuksen suunnittelijalle ja tekijöille 10 pistettä sekä puvustajalle vielä plussa päälle kympin. Tällaista teatteria pitäisi olla enemmän tarjolla. Viialan teatteri ei kyllä petä koskaan! Vielä kiitos maistuvista väliaikatarjoiluista! Luin Akaan seudun verkkosivuilta arvostelun, yllätyin...

Katsojapalaute
Lentävät morsiamet

7.11.2021

Täydellistä! Ryhmämme tykkäsi ja tulemme varmaan taas uudelleen. Kiitos kaikille näyttelijöille - erityisesti sisäkkön näyttelijälle!

Katsojapalaute
Lentävät morsiamet

7.11.2021

Suuret kiitokset. Näytelmä oli sopivalla tavalla hulvattoman hauska. Iso onnistuminen niin ohjaajalta kuin näyttelijöiltäkin. Palvelijatar roolissaan teki suurimman vaikutuksen. Hyvin viihdyimme. Suosittelen.

Katsojapalaute
Lentävät morsiamet

7.11.2021

Hyvä ja hauska komedia 🤣 ja väliaikatarjoilun vadelmamoussekakut olivat suussasulavat 😋👍

Katsojapalaute
Lentävät morsiamet

5.11.2021

Todellaa upeeta! Olisipa katsojia ollut enemmän, nyt en ainakaan itse uskaltanut nauraa ääneen. Näytelmä toimii ja täysi kymppi henkilöohjaukselle ja puvustukselle. Olivatko kaikki näyttelijät harrastajia? Jos olivat niin aivan uskomattoman laadukasta näyttelijätyötä! Kiitos ja kumarrus. Tälle esitykselle vahva suositus!

Katsojapalaute
Lentävät morsiamet

1.11.2021

En voi kyllin kehua kaikkien näyttelijöiden lahjoja hakkaa mennen tullen monet ammatti näyttelijät olen vain aina myyty joka esityksessä.ja pitkä odotus seuraavaa kertaa ajatellen. Kiitos taas paljon piristyksestä syksyyn ja jaksamista kaikille.

Katsojapalaute
Lentävät morsiamet

1.11.2021

Todella ihana, hauska ja mukaansa vievä. Näyttelijöille 10+!

Katsojapalaute
Lentävät morsiamet

1.11.2021

Kiitos kivasta kulttuurihetkestä! Näytelmä oli hauska ja väliaikatarjoilut maistuvia. Nähdään keväällä uuden esityksen äärellä!

Katsojapalaute
Lentävät morsiamet

1.11.2021

Ensikertalainen itsekin harrastava seuralaiseni antoi palautteen 'erittäin hyvä'. Olen samaa mieltä, hyvin ohjattu ja näytelty. Sai nauraa

Katsojapalaute
Lentävät morsiamet

1.11.2021

Kiitos loistavasta näytelmästä Lentävät morsiamet sunnuntaina 31.10.! Vaikka kyseinen esitys taisi olla vasta toinen tai kolmas niin näytelmä toimi mahtavasti. Näyttelijöiden esiintyminen oli jouhevaa ja roolitukset onnistuneet mainosti. Käsikirjoitus on tosi hauska ja juonessakin kivoja käänteitä.

Katsojapalaute
Lentävät morsiamet

1.11.2021

Olimme 31.10. näytöksessä ja esitys oli ammattilaistasoa. Joku mukanaolleista ihmetteli vielä kotimatkalla, että olivatko kaikki tosiaan harrastajia. Esityksestä jäi hyvä mieli ja muistamme sen vielä pitkään. Välliaikatarjoilu sujui joustavasti viereisessä perhokalastajien tilassa. Siellä oli tosin vähän viileähköä, mutta eihän siellä pitkään oltukaan. Tarjoilu oli erittäin maittava ja wrap-vaihtoehdot hyviä.

Katsojapalaute
Lentävät morsiamet

30.10.2021

Viialan teatteri ei koskaan petä! Aivan huikea esitys ja maistuvat väliaikatarjoilut!

Katsojapalaute
Lentävät morsiamet

30.10.2021

Kiitos ja kumarrus! Todellinen valopilkku syksyyn! Tuli naurettua niin, että vatsaan koskee. Kiitos ohjaajalle ja näyttelijöille. Tälle huikealle esityksellä kymmenen pistettä ja vahva suositus!

Katsojapalaute
Lentävät morsiamet

30.10.2021

Kiitos Viialan teatterille! Ensimmäistä kertaa käymässä, eikä todellakaan jää viimeiseksi! Esitys oli erittäin hyvin toteutettu, näyttelijät taitavia, ohjaus onnistunut - täyden kympin suoritus. Kiitos myös kahviolle, harvoin olemme käyneet teatterissa, jossa noin paljon valinnanvaraa gluteenittomille!

Katsojapalaute
Lentävät morsiamet